29 Ocak 2014 Çarşamba

KORAY GÜNTER ( 2013 - 2014 ARA TRANSFER DÖNEMİ )



16.08.1994 doğumlu Koray 1,85 boyunda ve B.Dortmund forması giymiş sağ ayaklı bir stoper.

Koray Günter, Dortmund'un 13 yaşında yurtlarına kabul ettiği en genç yetenek.

Milli Takım konusunda önce Türkiye’yi tercih edip, sonradan Almanya’yı tercih eden isimlerden. Almanya U20 Milli Takımı'nın savunmadaki en önemli ismi. Liverpool başta olmak üzere ismi birçok önemli kulüple anılıyordu. B.Dortmund'da, gençlere önem veren ve gelişimlerine katkı sağlayan Klopp gibi bir teknik adamla çalışması büyük avantaj. Ama Hummels ve Subotic gibi Dortmund için çok önemli, üst düzey iki stoperin arkasında yedek beklemek zorunda olması da en büyük dezavantajı.

Koray Günter; hava toplarında iyi, ikili markajda etkili, geçilmesi kolay olmayan, fizik olarak güçlü, pek zamanlama hatası yapmayan, kademe anlayışı iyi, ayağı kötü olmayan sağlam bir stoper.

Bu sezon 5 kez B.Dortmund A takımı kadrosunda kendisine yer bulan Koray, sadece B.M'gladbach maçının son 2 dakikasında A takım formasını giyebildi. 10 kez de 3. Lig'de mücadele eden B.Dortmund II kadrosunda yer alırken, 7 kez ilk 11'de sahaya çıktı, 1 kez de sonradan oyuna girdi. 3 kez de Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer aldı, ama forma giyemedi.

Koray'ı 2011′de Meksika’da düzenlenen U-17 Dünya Kupası‘nı takip edenler hatırlayacaklardır. Genç yetenek bu turnuvada Almanya U17 formasıyla Yarı Final görmüştü. Almanya U17 Milli Takımı formasını giydiği dönemde Almanya U17 Milli Takımı Teknik Direktörü Steffen Freud, Koray Günter için; "Fizik olarak hep takımın en hazır oyuncusu. Onu geçebilen bir oyuncu yok." diyerek Koray'dan övgüyle bahsetmişti.

Yarı Türk, yarı Alman olan Koray'ın altyapılardaki Milli takım tercihi Almanya oldu. Ama Almanya A Milli Takımı'nda oynaması kolay görünmüyor. Koray ilerleyen yıllarda gelişimini devam ettirir, güçlenir ve kulüp takımında sürekli forma giyme şansı bulabilirse, ancak o zaman Almanya A Milli Takımı'nda da formayı kapabilir. Türkiye Milli Takımı'nda da ayağı iyi stoper sıkıntısı olduğu aşikar. 

KORAY GÜNTER - TRANSFERMARKT 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder