31 Ocak 2014 Cuma

GALATASARAY SCOUT ŞEFİ - EMRE UTKUCAN


Galatasaray'ımız da 1. Yılını doldurmak üzere olan Scout Şefimiz Emre Utkucan..





 Futbol, hayatımızın bir parçası ve her insan farklı duygular yaşıyor farklı renklere gönül veriyor. Bizler tuttuğumuz takımın daima başarılı olmasını bekliyoruz. Tribünlere gidip takımımızın arkasında olduğumuzu hissettiriyor yada takımın bütçesine bir şekilde destek olup transfer sezonunda iyi oyuncular bekliyoruz. İşte tam bu nokta da tuttuğum takımın iyi transferler yapmasını sağlayan ve bu konuda gece gündüz çalışan bizlere daha iyi oyuncular gelmesi için emek sarfeden bir adamdan bahsetmek istiyorum.

 Galatasaray Scout Şefi Emre Utkucan, öncelikle çok iyi niyetli, saygılı ve beyefendi bir insan ''adam gibi adam'' terimi vardır ya işte tam bu kalıba uyan bir Galatasaray'lı. 

 Genç yaşında omurilik sinirleri iletişimsizligi hastalığına yakalanmıştır ama onun çalışma azmi ve gayreti Galatasaray Scout Şefi olmasına engel olmamıştır. Emre Utkucan'ın inanılmaz derece de futbolcu arşivi ve kulüpler hakkında detaylı bilgisi vardır. 

 31 Ağustos 1980, İstanbul doğumlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur ve gene aynı üniversite de yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

 Medya sektörüne 2008 yılında Maraton.com.tr’de yazar olarak başlayan ve kısa bir süre sonra, 2008 Eylül ayından itibaren Lig TV’de çalışmaya başlamıştır. 2009 yılında kurulan Misli.com’un kuruluşundan itibaren Yazı İşleri Müdürlüğü görevini sürdürmüştür. Ve son olarak 04/Şubat/2013 tarihinden itibaren Fatih Terim'inde isteğiyle Emre Utkucan Galatasaray Scout Şefi olmuştur. Emre Utkucan, ''Hayatta en çok futbol ve tarihten keyif alırım.'' diyerek futbola ve tarihe olan tutkusunu bu şekilde dile getirmiştir.

  Bazen futbolun dışına çok çıktığı konusunda eleştiri alsa da ,''Torino kulübünün başkanının Avrupa'nın en büyük ikinci oyuncak üreticisi'' olduğu bilgisini verebilecek kapasitede başka bir Türk futbol yorumcusu yoktur.



 Emre Utkucan Takıma geldiği günden beri yaptığımız transferler;
  1. Aurelien Chedjou - Stoper - Lille - 28 YAŞ -
  2. İbrahim Çoşkun - Ön Libero - Auxerre U19 - 18 YAŞ -
  3. İbrahim Demirbağ - Orta Saha - Elit Akademi U15 - 15 YAŞ
  4. Izet Hajrovic - Sağ/Sol Kanat - Grasshoppers - 22 YAŞ - 
  5. Alex Telles - Sol Bek - Gremio - 21 YAŞ
  6. Koray Günter - Stoper/Ön Libero - B.Dordmund - 19 YAŞ
  7. Salih Dursun - Sağ Bek - Kayserispor - 22 YAŞ
  8. Oğuzhan Kayar - Orta Saha (Ofans) - Manisaspor - 18 YAŞ
  9. Umut Gündoğan - Orta Saha (Ofans) - Bucaspor - 23 YAŞ
  10. Lucas Ontivero - Sol/Sağ Kanat - CA Fénix -19 YAŞ 

   Emre UTKUCAN - NtvSpor Röportajı

2 yorum:

  1. Emre Utkucan gerçek bir profesyonel ve Türkiye de henüz gelişmekte olan skotluk işini başarıyla temsil ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de Futbolcuyu iyi gözlemleyen ender isimlerden hocam. Açıkara Türkiye'deki en iyi scout.

      Sil